Jong geleerd, oud gedaan

en het is nog leuk ook!!

Waarom de Silva Methode voor kinderen en tieners?

Als ouder zorg je er graag voor dat je kind ontspannen en met zelfvertrouwen door het leven stapt. Je wil je zoon of dochter behalve een veilige thuishaven en zekerheid, de ruimte geven om zich op zijn of haar ‘eigen’ wijze te ontwikkelen. Er wordt tegenwoordig echter al in een heel vroeg stadium veel van kinderen verlangd. En er is niet altijd de goede aandacht hoe een kind in die omgeving het best uit zichzelf kan halen. De technieken die de Silva Methode biedt zijn ook al voor jongere kinderen, heel waardevol. Het mooie is dat ieder kind van nature al gebruik maakt van zijn creatieve talenten en vermogens en deze (vaak onbewust) verbazingwekkend goed kan toepassen.

Met de Silva Methode geef je jouw kind iets extra’s mee. Ze worden zich bewust van de kracht van hun geachten en hoe ze die kunnen gebruiken in de dagelijkse praktijk. Ze leren hoe ze alledaagse dingen, thuis, op straat en op school, met een positieve benadering kunnen leren begrijpen, beïnvloeden en (soms) oplossen. Zeker als je als ouder de Silva Methode hebt geleerd zodat je de kinderen thuis verder kan begeleiden, heeft deze cursus toegevoegde waarde. Want net als bij volwassenen vraagt iets dat je geleerd hebt, geregeld onderhoud.

Tarief en data

2-daagse Kinder- en tienertraining
€ 225,00 inclusief BTW

Tienercursus: 14 en 15 feb 2015
kindercursus: 17 en 18 okt 2015

Kindercursus 8-11 jaar

Kinderen van 8 tot en met 11 jaar maken tijdens de cursus gemakkelijk contact met hun innerlijk bewustzijn en gebruiken met veel plezier hun verbeeldingskracht. Op alfaniveau worden kinderen rustig en ontspannen en zorgen zij ervoor dat hun energiepeil in het dagelijkse leven in balans blijft. Een ontspannen gevoel is ook een steun bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Met Silva Mind Control ontpoppen jonge vlinders zich tot kinderen die met zelfvertrouwen en bewustzijn hun natuurlijke talenten benutten; thuis en op school.

Tieners 12-15 jaar

In de levensfase van 12 tot en met 15 jaar verbreden tieners hun blikveld en worden zij zich scherper bewust van anderen. De oude, vertrouwde wereld maakt plaats voor één vol uitdagingen én onzekerheden. Het zoeken naar een ‘nieuwe’ identiteit en toekomstbeeld gaat vaak gepaard met onverwachte vragen, emoties en soms ‘puberen’. Met de Silva Methode leren tieners om nog beter op zichzelf te vertrouwen en bewust een balans te vinden in deze mooie maar soms moeilijke en onzekere periode.

Groepsgrootte maximaal 10-12 jongeren

Poseren voor de coolste groepsfoto

Veel creativiteit aan de tekentafel

Met mooie resultaten: Wilfred en Willie!

We hebben natuurlijk veeeel plezier!

En nieuwe vriendschappen worden gebouwd

En er wordt ook serieus gewerkt

Met aan het eind een mooie oefening met ouder(s)

De leerdoelen voor zowel tieners als kinderen

Het belang van positief denken ervaren en inzien
Je geheugen en concentratie verbeteren, altijd en overal
Met studie, sport- en muziekprestaties verbeteren
Met meer zelfvertrouwen door het leven gaan
Beter ontspannen en rustig slapen
Faalangst overwinnen
Positief omgaan met teleurstellingen en verdrietige situaties
Hoofd- en buikpijn en andere pijnen verlichten en helen
Vervelende gewoonten afleren (zoals nagelbeten, teveel eten, te laat komen

De kracht van je gedachten, voor iedereen zichtbaar

Kinderen en tieners bouwen tijdens de cursus een experiment op waarvan de resultaten thuis na afloop van de cursus zichtbaar worden. Het doel is om de invloed van gedachten op planten te ervaren. En als het op planten werkt, hoe zal dat dan zijn op mens en dier? In beide bekertjes worden mun-boontjes geplaatst op een vochtige ondergrond. De kinderen en tieners krijgen de opdracht om het ene bekertje heel veel positieve gedachten te geven en het andere bekertje juist het tegenovergestelde. Maar beide krijgen evenveel aandacht en water. Het resultaat ziet u hiernaast. En telkens weer is nauwelijks te geloven wat dit experiment laat zien. Hoe groot de invloed is van onze gedachten op het welzijn van ons allen en alles en iedereen met wie we deze planeet delen.
Testimonials

  • Eerstvolgende mogelijkheden